Produkter valgt med hjertet Hurtig levering 14 dages returret Gratis fragt ved køb over 499,- Kundeservice: Tlf. 28446068

Kork & Godt

Kork-eg til bl.a. korkyogamåtte - Box 1200x400

Det første jeg tænker på, når jeg hører ordet: KORK ...

... er de der svømmebælter vi blev iført i 70’erne ... altså de der hvide aflange blokke, sat sammen med blåt tov. Og så den dertil hørende korkplade, man skulle holde fast i og holde foran sig. Jep! Så var man klar til at gi den gas i svømmebassinet. Altså hvis man ligesom jeg ik ku holde mig ovenvande uden hjælpemidler.

Mit næste møde med kork var vist da jeg opdagede, der var noget der hed rødvin, og flasken som regel var lukket med en vinprop i kork ... men det var først længe efter, jeg havde lært at svømme ;-)

I dag bruges kork til virkelig mange ting. Der findes lækre tasker og tegnebøger, brødkurve, hatte, butterfly’s, lampeskærme, opslagstavler, sko, gulve og meget meget mere, som laves i blødt korkmateriale. Hos Nice2Wear er det (indtil videre) "kun" klip-klappere, yogamåtter og yogablokke, der sælges i shoppen.

Bæredygtigt Naturmateriale

Det allerbedste ved KORK er, at det er et yderst bæredygtigt og miljøvenligt materiale! Træerne fældes nemlig ikke, det er blot korkbarken, der skrælles af. Herefter fornyer barken sig selv. Materialet er anbefalet af Verdensnaturfonden, som ligefrem opfordrer producenterne til at høste kork og samtidig plante flere korkege. Træerne dør simpelthen, hvis det ikke afbarkes jævnligt. Så ved at bruge kork, undgås ørkendannelse og tab af biodiversitet.

Én af de vigtigste årsager til klimaforandringer er udledningen af drivhusgasser, og da kork egeskove hvert år tilbageholder ca. 14 millioner ton kuldioxid, er den konstante brug af kork med til at forbedre miljøet. Men vi skal heller ikke glemme, at kork-skove ofte er eneste indtægtskilde, for de mennesker, der bor der, og det ville være katastrofalt for dem, hvis skovene uddøde. 

Især i Portugal, er der store områder med kork skove, hvor man ser korkege med levetider på op til 200 år. Dette skyldes at træerne jævnligt afbarkes ca. hvert 9. år, hvorefter træet er klar til endnu en gang at regenerere et nyt korklag. Dog må der ikke høstet bark fra en korkeg, før træet er 25 år gammelt. Der er i områderne med korkskove strenge regler, der sikrer optimal høst og bevarelse af skovene, som også er hjemsted for mange truede dyrearter, blandt andet den Iberiske los, kejserørnen og Barbary hjorten. Også en del svampe, bregner og andre plantevækster har brug for at skovens biodiversitet opretholdes. HUSK: Korkege plantes for vores børnebørn ;-)

Yogamåtte i kork?

» En yogamåtte i KORK?? Hmm, den må da være utrolig hård at ligge på, og hvordan ruller man den sammen, uden den knækker? Og er det en billig yogamåtte, når den er lavet i kork? Kan den bruges som fitness måtte?

» Yogablok? Hvad pokker er det, og hvad bruger man en yoga blok til? Den må da være megatung at slæbe rundt på når det er en korkblok!

» Sandaler i kork? Åhhhh ja tak!! De er bare så fine, smukke og tilmed har de super pasform. Sålen er fremstillet af bæredygtigt korkmateriale, og "Stropperne" i indfarvet kork findes i fem flotte farvekombinationer :-)

 

Få svar på disse og andre spørgsmål, f.eks. om en måtte i kork er en billig yogamåtte :-) ved at følge disse links:

➟ https://nice2wear.dk/yogamaatte-i-kork

➟ https://nice2wear.dk/yogablok-3707

➟ https://nice2wear.dk/original-cork

 

Kilde: GooseOffice og Original Cork

Vi har desværre ingen produkter der matcher dine kriterier
    Produkter valgt med hjertet
    Hurtig levering
    14 dages returret
    Gratis fragt ved køb over 499,-

    Kurven er tom